Website maken: focus op snelheid

Wanneer je aan website bouwen doet, wil je natuurlijk dat gebruikers de beste ervaring hebben op je website. Ook wil je natuurlijk hoog in Google staan. Het optimaliseren van je website snelheid is hierbij van groot belang. In dit artikel leggen we je uit waarom dit het geval is.

Waarom snelheid belangrijk is

Focussen op snelheid van je website is er belangrijk, maar waarom eigenlijk? Uiteraard vinden bezoekers dit prettig. Een snellere website zal dan ook resulteren in een lager bouncepercentage, meer terugkerende bezoekers en zelfs een hoger conversiepercentage! Uit onderzoek blijkt zelfs dat wanneer er één seconde van de laadtijd wordt afgehaald, het conversiepercentage gemiddeld met wel 7 procent omhoog gaat! Dit is een enorme verbetering. Stel je voor dat je een ton per jaar draait met je webshop en je verbetert de laadtijd van je website met 2 secondes. Dit levert jou dan 15.000 euro per jaar op! Dit is ook nog een blijvend effect, wat er dus voor zorgt dat jij ieder jaar 15.000 euro meer omzet hebt.

Naast de voordelen die het gebruikers kan opleveren (en jouw portemonnee), kijkt Google ook naar pagina snelheid. Langzamere websites krijgen een straf van Google in de vorm van lagere rankings. Snellere websites zullen dan ook eerder hoger in Google komen. Dit kan jouw dus meer relevante bezoekers opleveren. En met jouw nu verhoogde conversiepercentage, zal jij daardoor nóg meer omzet draaien!

Hoe verhoog ik de snelheid van mijn website?

Nu je weet waarom het verbeteren van je website snelheid belangrijk is, vraag je je natuurlijk af hoe je de snelheid gaat verhogen. De eerste stap is de Google PageSpeed Tool. Deze tool van Google geeft jouw mobiele én desktop website een cijfer van 0 tot 100 wat betreft snelheid. Het is van belang om minimaal 80 op beide apparaattypes te scoren. Google geeft hierbij allerlei tips die opgevoerd kunnen worden. Zo is een snelle verbetering van de snelheid te bewerkstelligen. Daarnaast is het van belang dat de laadtijd van je server beperkt wordt. Als jouw hoster slechte servers heeft, zal je website ook nooit snel laden. Probeer met je website op maximaal 3 seconden laadtijd te komen. Kom in ieder geval nooit hoger dan de 6 seconden, want 40 procent van je bezoekers haken dan direct af!

Nu je weet waarom en hoe je de snelheid van je website verbetert, moet je er meteen mee aan de slag gaan. We hopen jou te hebben overtuigd om te werken aan dit punt. Mocht het wat geld kosten; het verdient zichzelf zo weer terug!

Plaats een reactie