Aan de slag als software developer

Vrouwelijke software developers zijn in het door mannen gedomineerde vakgebied van programmeren vrij schaars. Bedrijven zijn daarom vaak blij met vrouwen in deze functie. Volgens diverse specialisten blijkt namelijk dat zij veel netter programmeren. De code is begrijpelijker en er worden vaker goede aanwijzingen en meer commentaar bij de geschreven code gezet. Hierdoor is een programma later weer makkelijker uit te breiden en over te dragen aan een opvolgende software developer.

Programmeurs zijn schaars
Voor werkgevers is het steeds lastiger om aan voldoende kundige programmeurs te komen. Het totaal aantal studenten dat afstudeert aan een technische opleiding neemt de laatste jaren behoorlijk af. Daarmee is het aantrekken van vrouwelijke kandidaten voor werkgevers nog moeilijker geworden.

Professionals van het vrouwelijke geslacht zijn daarom in het voordeel wanneer zij solliciteren op een baan als software developer. Ook voor de mannelijke collega’s is het uiteraard gezelliger als er een wat natuurlijker evenwicht in de samenstelling van werknemers aanwezig is.

Een baan als software developer
Zoek je een baan als software developer en ben je een vrouw? Zoek dan bijvoorbeeld naar PHP vacatures en .NET vacatures, hier is veel werk in te vinden. Wanneer je ervaring nog niet voldoende op niveau is zijn er vele cursussen te volgen. Het opleidingspad van een PHP of .NET developer is verdeeld in verschillende dimensies. Van basiskennis tot advanced en expert.

Opleidingsmogelijkheden gecombineerd met een baan
Wanneer je reeds een basisniveau hebt zullen bedrijven vaak ook een intern opleidingstraject kunnen aanbieden om je kennis als software developer verder te ontwikkelen naar een hoger niveau. Als afgestudeerde vrouw loont het in ieder geval de moeite om je eens te verdiepen in de mogelijkheden om aan te slag te gaan als software developer. Het is een goed betaalde baan met veel perspectief, waarin je inzet zeer gewaardeerd zal worden.

Plaats een reactie